רוסטביף ביתי כמו במסעדה

  סועדים: 6-8 |  זמן הכנה: 15 דקות  

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

נתח שייטל או סינטה נקי משומן (במשקל 1.5-2 ק"ג)
4 כפות דבש (80 גרם)
3 כפות חרדל דיז'ון חלק (או 2 חלק ו1 גרגרים אם יש)
6 קוביות שום דורות
1 כף מלח
¾ כף פלפל שחור גרוס
3 כפות עלי רוזמרין או טימין טריים קצוצים

הוראות הכנה

  1. מבקשים מהקצב נתח שייטל או סינטה בלבד, נקי משומן.
  2. מנגבים את הנתח עם נייר סופג ומניחים על יריעה גדולה של ניילון נצמד.
  3. מערבבים את כל שאר המרכיבים ומעסים אותם היטב על פני הנתח מכל הכיוונים.
  4. עוטפים היטב את הנתח בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-24-48 שעות.
  5. מחממים תנור ל-220 מעלות (ללא טורבו), מרפדים נייר במגש אפיה ומניחים עליו רשת צלייה.
  6. מוציאים את הנתח מהניילון ומניחים על הרשת, את הנוזלים שנותרו מוסיפים מעל.
  7. צולים במרכז התנור ומפעילים טיימר ל-25 דקות. כעבור 25 דקות מחלישים את התנור ל-180 מעלות וממשיכים לצלות לעוד 25-35 דקות. סה"כ 50-60 דקות.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים