ריזוטו פתיתים עם אפונה וגרידת לימון

 סועדים: 4 | זמן הכנה: 12-15  דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

50 גרם חמאה
½ 1 כוס פתיתים בצורת אורז (כל צורה תעבוד)
2 קוביות עשבי תיבול איטלקי
2 קוביות בזיליקום דורות
1/2 כוס אפונה קפואה
2 כפות יין לבן
200 מ"ל חלב (כוס פחות 3 כפות)
240 מ"ל מים רותחים (1 כוס)
מלח
פלפל שחור
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
2 כפות גרידת לימון

הוראות הכנה

  1. מחממים סיר קטן על להבה בינונית.
  2. מוסיפים 50 גרם חמאה, פתיתים, קוביות דורות ואפונה ומערבבים. 
  3. מבשלים כדקה תוך כדי ערבוב עד שהחמאה והקוביות נמסו.
  4. מוסיפים 2 כפות יין לבן ומערבבים.
  5. לאחר שהיין נספג בפתיתים (כדקה), מוסיפים את החלב. מערבבים מידי פעם עד שהחלב נספג בפתיתים.
  6. מוסיפים את המים הרותחים בשני שלבים: מוסיפים חצי כוס ומבשלים ומערבבים מידי פעם. כשהמים נספגים בפתיתים חוזרים על הפעולה עם חצי הכוס השניה.
  7. מערבבים עד שהנוזלים נספגים כמעט לגמרי. (זמן הבישול סך הכל הוא כ-10 דקות). מכבים את האש. 
  8. מוסיפים גרידת לימון, גבינת פרמזן , מערבבים ומגישים חם.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים