חבילת פסטה (500 גרם) 20-25 עגבניות שרי 4 קוביות פסטו דורות 4 קוביות שום חריף דורות 5 כפות שמן זית 1 כוס אפונה 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור גרוס 2 כפות צנוברים קלויים
הוראות הכנה
מחממים תנור או טוסטר אובן ל-230 מעלות
חוצים את עגבניות השרי, מערבבים עם כף שמן זית ומעט מלח ופלפל. מסדרים את העגבניות על מגש כשהצד הפתוח פונה מעלה. מכניסים לחלק העליון של התנור ל10 -12 דקות עד נראות צלויות ועסיסיות (לא לייבש אותן).
מבשלים את הפסטה על פי ההוראות שעל גבי האריזה ושומרים כוס ממי הבישול.
מוציאים קוביות פסטו וקוביות שום חריף דורות לסיר רחב או מחבת טפלון רחבה.
מוסיפים 4 כפות שמן זית ומדליקים את האש. מערבבים עם כף עץ 1-2 דקות, מוסיפים אפונה, צנוברים,מלח, פלפל שחור וחצי כוס ממי הבישול.
מביאים לרתיחה, מוסיפים את העגבניות הצלויות והפסטה, מערבבים היטב, מוסיפים עוד קצת ממי הבישול במידת הצורך.