קציצות עוף ערמונים ואפונה

 סועדים:6 | זמן הכנה: 10 דקות  

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

1 קילו חזה עוף (טחון)
600 גרם (2/3 כוס) פירורי לחם
4 קוביות פטרוזיליה דורות
חצי כפית מלח גדול
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית פפריקה מתוקה
4 קוביות בצל מטוגן דורות
2 קוביות שום חריף דורות
2 כפות שמן זית
3 קוביות פסטו דורות
2 כוסות מים רותחים
200 גרם (2 שקיות) ערמונים קלופים
4 עגבניות טריות
1.5 כוס אפונה קפואה
פלפל שחור
1 מיץ לימון

הוראות הכנה

  1. מוציאים 4 קוביות פטרוזיליה דורות ומניחים בקערה גדולה.
  2. כעבור 2-3 דק' מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב.
  3. מחלקים את הקציצות עם כף ומניחים במגש מבלי לעצב את הצורה.
  4. לאחר שמחלקים את כל הכמות, מרטיבים מעט את הידיים ומגלגלים את הקציצות לכדורים.
  5. מחממים היטב מחבת טפלון רחבה שמספיקה לכל הקציצות בשכבה אחת, מוסיפים 3 כפות שמן וצורבים את הקציצות. מנערים את המחבת כל חצי דקה בערך כדי לגלגל את הקציצות מעט ולהזהיב אותן מכל הכוונים ( כ-5 דק' סך הכל).
  6. מעבירים את הקציצות לקערה, מנגבים את המחבת ומחזירים לאש על להבה בינונית.
  7. מוסיפים 4 קוביות בצל מטוגן דורות, 2 קוביות שום חריף דורות, ושתי כפות שמן זית.
  8. מועכים מעט את הערמונים ביד ומוסיפים למחבת. מטגנים כ-2 דק'.
  9. מוסיפים 3 קוביות פסטו דורות, 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה (כדקה).
  10. מחזירים את הקציצות למחבת.
  11. קוצצים גס את העגבניות ומוסיפים גם אותן למחבת. מכסים ומבשלים כ-10 דק'.
  12. מוסיפים את האפונה ומבשלים במשך 2-3 דק' נוספות.
  13. מוסיפים חצי מכמות הלימון, ומתבלים במלח ופלפל.
  14. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים