סועדים: 6 | זמן הכנה: 30 דקות
2 חצילים קטנים
2 קישואים
2 בצלים לבנים גדולים
4 בטטות
שמן זית
מלח
פלפל
חמאה (50 גרם)
3 כפות קמח לבן
3 קוביות פסטו דורות
3 קוביות רוטב עגבניות דורות
חלב (500 מ״ל)
מוצרלה מגורדת (250 גרם)
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל230 מעלות
2. פורסים את כל הירקות לעובי סנטימטר אחד: חצילים ובצל לעיגולים, בטטות וקישואים לאורך (ליצור רצועות ארוכות).
3. מפזרים את הירקות על 2 מגשים עם נייר אפיה, מזליפים שמן זית ומפזרים מעט מלח ופלפל שחור.
4. צולים בתנור כ10 דק', מחליפים בין המגש העליון והתחתון וצולים לעוד 10 דק' בערך. הירקות אמורים להיות צלויים ולקבל מעט צבע, אך לא שחומים מדי.
5. בזמן שהירקות נצלים בתנור, ממיסים את החמאה בסיר קטן על להבה בינונית, מוסיפים קמח ומערבבים. מוסיפים קוביות פסטו דורות וקוביות רוטב עגבניות דורות, מערבבים כדקה, ומוסיפים חלב בהדרגה. נותנים לתערובת לרתוח, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 3-4 דק' נוספות ומכבים את האש.
6. מוציאים את הירקות מהתנור ומחכים כמה דקות עד שיתקררו מעט. מחלישים את התנור ל180 מעלות.
7. משמנים תבנית לזניה בינונית בחמאה או שמן זית, ומסדרים חצילים, ועליהם עוד שכבה של ירקות. מלבד השכבה הראשונה של חצילים (כדי שיהיה בסיס יציב), אפשר לגוון ולערבב בשכבות. אחרי השכבה השניה, יוצקים מחצית מהרוטב, ומחצית מהמוצרלה. חוזרים שנית על כל הפעולות.
8. אופים על רשת במרכז התנור כ25 דק', עד שהגבינה מתחילה להשחים קלות.