לחם פיצה

זמן הכנה: 25 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

בצק:

2 1/4 כוסות קמח (310 גרם)
¾ כוס חלב בטמפרטורת החדר
1 כף שמרים (7 גרם)
1 כף סוכר (10 גרם)
1 כפית מלח
חמאה רכה (20 גרם)
1 כף גדושה שמנת חמוצה.
1 ביצה

חמאת עגבניות:

חמאה (80 גרם)
3 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות
2 קוביות שום דורות
½ כפית מלח
קורט פלפל שחור

גבינות:

מוצרלה מגוררת (200 גרם)
גבינת פרמזן מגוררת (50 גרם)

להברשה (לא חובה)

1 ביצה
1 קובייה עשבי תיבול איטלקי

הוראות הכנה

  1. שמים בקערת מיקסר חלב, שמרים וסוכר, מערבבים וממתינים כמה דקות לוודא שהשמרים פועלים ומבעבעים קצת.
  2. מוסיפים קמח ומפעילים את המיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה 2-3 דקות.
  3. מוסיפים את החמאה המומסת, שמנת חמוצה,מלח, ואת הביצה. ממשיכים בלישה עוד 7-8 דקות עד שיש בצק אחיד ורך (מעט דביק). אם הבצק ממש דביק ולא ניתן להפריד מהקערה, מוסיפים עוד טיפה קמח.
  4. מעבירים לקערה, מכסים בניילון או מגבת, ומתפיחים במקום חמים שעה- שעה וחצי עד שהכדור מכפיל את נפחו.
  5. מוציאים לקערה קטנה- 80 גרם חמאה, 3 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות, ½ כפית מלח ומעט פלפל שחור גרוס.
  6. מגרדים את הגבינות ומערבבים.
  7. כשהבצק תפח, מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים ל12 חלקים שווים פחות או יותר. 
  8. מרדדים את הכדורים (נוח לעבוד עם 4 בכל פעם), למלבן או עיגול, מערבבים את חמאת העגבניות ומורחים כפית על כל אחד.
  9. מפזרים גבינה מעל ומקפלים לחצי. 
  10. משמנים תבנית לחם (25- 30 ס"מ), ומניחים את הבצק הממולא עם הפתח למעלה אחד אחרי השני.
  11. חוזרים על הפעולות עם הכדורים הנוספים. אם נשארה חמאה או גבינה מפזרים מלמעלה. 
  12. מכסים ומתפיחים 30 דקות נוספות.
  13. בינתיים מחממים לתנור 175 מעלות, ומערבבים ביצה עם קוביית עשבי איטלקי. 
  14. מברישים את הלחם בביצה ואופיום במרכז התנור 30-40 דקות עד שמזהיב.  מגישים חם. במידה ומכינים מראש, רצוי לשמור את הלחם במקרר ולאפות לפני ההגשה.*אפשר להחליף גבינות לפי הטעם/ מה שיש בבית. 250 גרם גבינה סך הכל.
    **לגרסת לחם שום וגבינות: מחליפים את קוביות דורות ב- 3 קוביות שום דורות ו-3 קוביות פטרוזיליה דורות.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים