עוגת גזר

תבנית אפיה 25X25 | או שתי תבניות אינגליש קייק |

זמן הכנה- 15 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

עוגה:

2 קוביות ג'ינג'ר דורות
כוס סוכר חום כהה (200 גרם)
3 ביצים (L)
כוס שמן (200 גרם)
2 כוסות גזר מגורר (250 גרם)
כפית תמצית וניל
כפית קינמון
½ כוס אגוזי מלך קצוצים (1/2 כוס)+עוד לקישוט
1/2 1 כוס קמח תופח
ספריי שמן לשימון תבנית

פרוסטינג:

120 גרם גבינת שמנת (1/2 מיכל)
120 אבקת סוכר (כוס)
50 גרם חמאה רכה
3 קוביות מיץ לימון טבעי

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות טורבו.
  2. מוציאים לקערה 2 קוביות ג'ינג'ר דורות, סוכר חום וביצים.
  3. מקציפים 2-3 דקות במערבל ידני או מיקסר עם וו הקצפה עד שמקבלים תערובת בהירה ואוורירית.
  4. ממשיכים להקציף ומוסיפים את השמן בזרימה איטית עד שכל השמן התווסף.
  5. מוסיפים לקערה גזר מגורד, כפית תמצית וניל, כפית קינמון, ו1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים ומערבבים היטב.
  6. מקפלים פנימה את הקמח, משמנים תבנית ושופכים את העוגה לתוכה. אופים במרכז התנור 25-35 דקות (תלוי גם בגודל התבנית בשימוש), עד שקיסם שננעץ יוצא נקי.
  7. בזמן האפייה, מקציפים יחד את את מרכיבי הפרוסטינג עד שמתקבל מרקם חלק ומבריק. מכניסים למקרר.
  8. מניחים לעוגה להתקרר, מצפים בפרוסטינג, מקשטים באגוזי מלך ומגישים.

 

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים