עוף בקשיו

סועדים: 4 |זמן הכנה: 15 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

חזה עוף או פרגיות (500 גרם)
3 כפות קורנפלור
2 כפות מירין
3 פלפלים ירוקים ואדומים חתוכים גס
צרור בצל ירוק

רוטב

3 קוביות רוטב אסייתי דורות
אגוזי קשיו קלויים (100 גרם)
2 כפות סויה
1 כף סוכר חום
1 כפית רוטב דגים
½ כפית פלפל שחור
קורט צ'ילי גרוס
שמן סויה
1 כף קורנפלור
3 כפות מים

הוראות הכנה

  1. חותכים את העוף לקוביות, מערבבים בקערה עם 3 כפות קורנפלור ו-2 כפות מירין
  2. חותכים את הפלפלים לקוביות.
  3. חותכים את הבצל הירוק- מפרידים את החלק הלבן והירוק, חותכים גס ומניחים בנפרד.
  4. מחממים מחבת טפלון רחבה על להבה חזקה, מוסיפים 2 כפות שמן ואת העוף (בשכבה אחת). מטגנים צד אחד 1-2 דקות, הופכים, מחלישים מעט את האש ומטגנים דקה נוספת עד שהעוף מוכן (לפרגית יידרשו עוד 2-3 דקות).
  5. מעבירים את העוף לקערה עם נייר סופג, מנקים את המחבת ומחזירים לאש על להבה חזקה. 
  6. מוסיפים 2 כפות שמן ואת הפלפלים. מטגנים דקה. 
  7. מוסיפים את החלק הלבן של הבצל,1/2 כפית פלפל שחור, 3 קוביות רוטב אסייתי דורות ומטגנים דקה נוספת תוך כדי ערבוב.
  8.  מחזירים את העוף למחבת, מערבבים, מוסיפים אגוזי קשיו, 2 כפות סויה, 1 כפית רוטב דגים. מערבבים ומחלישים את הלהבה. 
  9. מערבבים כף קורנפלור עם 3 כפות מים, מוסיפים למחבת. מוסיפים את החלק הירוק של הבצל, מערבבים ומגישים חם.

*קצב הכנת המנה הוא מהיר, הכינו את כל המרכיבים לפני תחילת הבישול.

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים