סועדים:4-6 | זמן הכנה : 10 דקות
2 כפות שמן זית
2 קוביות ג'ינג'ר דורות
2 קוביות שום דורות
2 קוביות בצל מטוגן דורות
4 גזרים (500-600 גרם)
1 כוס עדשים כתומות (200 גרם)
1.5 ליטר מים (6 כוסות)
מלח
פלפל שחור
עירית או בצל ירוק להגשה
1. מוציאים שמן זית וכל קוביות דורות לסיר מרק.
2. מדליקים את האש, מטגנים ומערבבים כדקה.
3. מוסיפים את הגזר ומערבבים כ-2 דקות נוספות.
4. מוסיפים את העדשים והמים ומביאים לרתיחה.
5. מחלישים את האש ומבשלים 30-40 דקות עד שהגזר מתרכך והעדשים מתפרקות. מערבבים מידי פעם ובודקים שיש מספיק נוזלים.
6. טוחנים את המרק בבלנדר מוט או בלנדר רגיל (אם המרק סמיך מידי מוסיפים עוד קצת מים עד שמגיעים למרקם הרצוי) מתבלים במלח ופלפל ומגישים.