מרק גזר ג'ינג'ר ועדשים

סועדים:4-6 | זמן הכנה : 10 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

2 כפות שמן זית
2 קוביות ג'ינג'ר דורות
2 קוביות שום דורות
2 קוביות בצל מטוגן דורות
4 גזרים (500-600 גרם)
1 כוס עדשים כתומות (200 גרם)
1.5 ליטר מים (6 כוסות)
מלח
פלפל שחור
עירית או בצל ירוק להגשה

הוראות הכנה

1. מוציאים שמן זית וכל קוביות דורות לסיר מרק.
2. מדליקים את האש, מטגנים ומערבבים כדקה.
3. מוסיפים את הגזר ומערבבים כ-2 דקות נוספות.
4. מוסיפים את העדשים והמים ומביאים לרתיחה.
5. מחלישים את האש ומבשלים 30-40 דקות עד שהגזר מתרכך והעדשים מתפרקות. מערבבים מידי פעם ובודקים שיש מספיק נוזלים.
6. טוחנים את המרק בבלנדר מוט או בלנדר רגיל (אם המרק סמיך מידי מוסיפים עוד קצת מים עד שמגיעים למרקם הרצוי) מתבלים במלח ופלפל ומגישים.

 

  • אוהבים חריף? החליפו את השום בשום חריף דורות.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים