מרק שום וג'ינג'ר

סועדים: 4 | זמן הכנה: 10 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

2 כפות שמן סויה
6 קוביות ג'ינג'ר דורות
6 קוביות שום כתוש דורות
צרור בצל ירוק
1 כפית פלפל שחור
8 כוסות מים (2 ליטר)
1 ק"ג פרגית עם עצם
1 גזר גדול
2 ראשי באק צ'וי
3 כפות רוטב סויה
100 גרם אטריות אורז (רבע חבילה)

רוטב:

5 כפות סויה
5 כפות חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
פלפל צ'ילי גרוס לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. מוציאים לסיר 6 קוביות ג'ינג'ר דורות, 6 קוביות שום דורות, ו 2 כפות שמן סויה.
  2. מדליקים להבה בינונית ומטגנים 1-2 דקות עד שהשום והג'ינג'ר מפיצים ריח נעים.
  3. חותכים את צרור הבצל הירוק באמצע. את החלק הלבן קוצצים ומוסיפים לסיר, את החלק הירוק חותכים לטבעות ושומרים להגשה.
  4. מוסיפים פלפל שחור גרוס, 2 ליטר מים ו3 כפות סויה.
  5. מוסיפים את הפרגיות עם העצם (אפשר לוותר על העור), מביאים לרתיחה, מחלישים את האש ומבשלים בבעבוע קל כ-30 דקות.
  6. בינתיים קולפים את הגזר וחותכים לרצועות דקות ומפרידים את עלי הבאק צ'וי.
  7. מוציאים את העוף מהסיר בעזרת מלקחיים, מכניסים לסיר את הגזר והבאק צ'וי ומבשלים חמש דקות נוספות.
  8. מפרקים את העוף מהעצם, חותכים לחתיכות גסות ומחזירים למרק.
  9. אטריות אורז: במידה ומגישים את המרק מיד, ניתן פשוט לבשל את האטריות במרק כמה דקות ומגישים. במידה ומכינים את המרק מראש, עדיף לבשל את האטריות במים בסיר נפרד, ולהוסיף למרק רק בזמן ההגשה כדי שלא יהפכו לעיסה.
  10. מעבירים את המרק וקערות הגשה, מוסיפים לכל קערה כף או שתיים מהרוטב החמוץ /מלוח, בצל ירוק בנדיבות ומגישים חם.

*אפשר להוסיף או לגוון בירקות ובסוג האטריות

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים