סועדים: 6 | זמן הכנה: 25 דקות
6 פילטים (3 דגים) לברק, דניס או בורי. עם או בלי עור לפי הטעם
3 כפות קמח
שמן סויה/קנולה לטיגון
חצי כוס בירה (120 מ"ל)
2 קוביות שום דורות
1 קובייה ג'ינג'ר דורות
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
חצי כוס קמח לבן
6 כפות מיונז (100 גרם)
2 כפות חומץ אורז (או חומץ טבעי)
2 קוביות בזיליקום דורות
2 קוביות כוסברה דורות
2 קוביות שום חריף דורות
חצי פלפל גמבה
3 גבעולים בצל ירוק קצוץ
1. טורפים היטב בקערה בינונית, את כל מרכיבי הבלילה עד שאין גושים.
2. שמים בקערה נוספת 3 כפות קמח, מקמחים את הפילטים משני הצדדים, מנערים משאריות הקמח וטובלים בבלילה.
3. מכינים סיר לא רחב מדי עם שמן לטיגון עמוק (לפחות 7-8 ס״מ גובה בסיר) ומחממים היטב על להבה בינונית עד לחימום השמן.
4. מוציאים מהבלילה ומחזיקים מעל הקערה עד שהנוזלים העודפים יורדים, מעבירים מיד לשמן העמוק (בהתאם לגודל הסיר – ניתן לטגן 2-3 פילטים במקביל)
5. מטגנים 2 דקות והופכים בעדינות עם מלקחיים.
6.מוציאים לאחר 2 דקות נוספות ומעבירים למגש עם רשת או נייר סופג. מטגנים את שאר הדגים.
7. באותו הסיר מטגנים צ'יפס לכולם.
8. מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה.
9. מסדרים את הדגים עם פלחי לימון וצ'יפס. מגישים חם.