כבד קצוץ

סועדים: 4-6 | זמן הכנה: 15 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

500 גרם כבד עוף טרי
2 כפות שמן סויה
6 ביצים
4 כפות שמן זית
½ כפית מלח
3 כפית פלפל שחור גרוס
6+2 קוביות בצל מטוגן דורות

הוראות הכנה

  1. מוציאים לקערה אחת 6 קוביות בצל מטוגן דורות. לקערית שנייה מוציאים עוד 2 קוביות ושומרים להגשה.
  2. מערבבים בקערה את הכבדים ושמן סויה.
  3. מחממים מחבת רחבה היטב על להבה חזקה, מניחים את הכבדים וצורבים מכל צד 2-3 דקות עד שהכבד מוכן (אבל לא מיובש לגמרי), מעבירים למסננת.
  4. מבשלים את הביצים בסיר עם מים: מביאים לרתיחה, מחלישים את האש ל-10 דקות. שוטפים במים קרים וקולפים.
  5. קיצוץ- אפשר בסכין- קוצצים יחד את הביצים והכבד, או במעבד מזון בפולסים קצרים עד למרקם הרצוי (נזהרים שלא יהפוך למשחה).
  6. מוסיפים את הבצל, שמן זית, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים את הבצל המטוגן ומגישים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים