1 כוס מים פושרים (240 מ"ל)
2 כפות שמרים יבשים (16 גרם)
2 כפות סוכר (20 גרם)
כוסות קמח מלא 1/2 1 (190 גרם)
כוסות 1/2 2 קמח לבן (350 גרם)
1/2 כוס שמן זית (100 גרם)
5 קוביות שום דורות
5 קוביות שמיר דורות
3 קוביות פטרוזיליה דורות
1 כף מלח (20 גרם)
1 כוס מים פושרים
2 כפות סודה לשתיה
2 כפות סילאן/ דבש
1 ביצה / מעט שמן זית להברשה
שומשום, גרעיני חמנייה ושיבולת שועל (וכל מה שאוהבים)
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה ½ כוס מים, 2 כפות שמרים, 2 כפות סוכר ומכסים ל-10 דקות.
- מערבבים בקערה נוספת את השמן וקוביות שום, שמיר פטרוזיליה דורות.
- שמים בקערת המיקסר את הקמח הלבן והקמח המלא יוצרים גומה ושופכים את תסיסת השמרים לתוך הגומה.
- מוסיפים ½ כוס מים, מפעילים את המיקסר עם וו לישה.
- מוסיפים את תערובת השמן, לשים עוד כ-2 דק' ולבסוף מוסיפים כף מלח תוך כדי לישה.
- מניחים לבצק לנוח חצי שעה.
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות ומחלקים אותו ל-12 כדורים.
- יוצרים מכל כדור נקניק ארוך וסוגרים לטבעת.
- מרתיחים סיר גדול עם מים, 2 כפות סודה לשתייה ו-2 כפות סילאן או דבש.
- מניחים את טבעות הבייגל'ס בתוך הסיר ל-30 שניות, מוציאים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה קטנה שומשום, גרעיני חמנייה ושיבולת שועל.
- מברישים את הבייגלה עם ביצה/ שמן זית ומפזרים מעל את התערובת הזרעים.
- אופים בתנור כ-20 דקות או עד שהבייגלה שחום ואפוי.
טיפ:
1. אחרי שהבייגל'ס התקררו ניתן להקפיא ולהפשיר לפי הצורך.
2. ניתן להכין את בייגל גם מקמח כוסמין מלא ולבן עם אותם יחסים.
3. מתאים מאוד לארוחות ערב קלילות או לבראנץ' עם המשפחה המורחבת.